środa, 8 stycznia 2014
ZUPA POMIDOROWA
Składniki:
1,5 l. rosołu
1 puszka pomidorów lub 0,5 kg. świeżych
2 dag. masła
1/2 szkl. gęstej śmietany
sól, pieprz do smaku
koperek lub pietruszka do posypania
Jeśli używamy świeżych pomidorów to kroimy je na cząstki. W zimę jednak taniej będzie jeśli wykorzystamy do tego pomidory w puszce. Dusimy je pod przykryciem w małej ilości wody z dodatkiem masła. Przecieramy przez sito i dodajemy do rosołu.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, posypujemy koperkiem lub natką pietruszki. Można doprawić śmietaną. Podawać z ryżem, makaronem, pasztecikami lub groszkiem ptysiowym.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz