Składniki:
170 g. gorzkiej czekolady
75 g masła
4 jajka
100 g cukru
60 g mąki
Polewa:
pół tabliczki gorzkiej czekolady
łyżka masła
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C. Formę o wymiarach 23 cm wysmarować masłem lub wyłożyć papierem do pieczenia.
Czekoladę połamać i wraz z masłem ogrzać w kąpieli wodnej. Dokładnie wymieszać. Odstawić.
Jajka i cukier zmiksować na gładką masę, dodać czekoladę z masłem, wymieszać na małych obrotach. Przesiać mąkę, ponownie wymieszać.
Wylać ciasto na przygotowaną blaszkę. Piec przez 15-20 minut do suchego patyczka.
Przygotować polewę: połamaną czekoladę wraz z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej, wymieszać. Wylać na ciasto.
Ciasto pokroić w kostkę i udekorować według uznania.
Wyglądają bardzo apetycznie, na czekoladę zawsze warto znaleźć czas;)
OdpowiedzUsuńOj tak, zdecydowanie Pani Julio.
OdpowiedzUsuń