czwartek, 30 stycznia 2014
BATONIKI Z MASŁA ORZECHOWEGO
Kolejna dawka czegoś mega słodkiego i mega smacznego. Na specjalne życzenie mojej córeczki :)
Składniki:
225 g. masła
250 g. krakersów lub herbatników
450 g. cukru
225 g. masła orzechowego
300 g. gorzkiej czekolady
+ 4 łyżki masła orzechowego
Herbatniki lub krakersy mocno pokruszyć i wymieszać razem z masłem, cukrem i masłem orzechowym.
W drugiej misce, w kąpieli wodnej, rozpuścić gorzką czekoladę razem z czterema łyżkami masła orzechowego.
Na blaszkę rozłożyć masę z herbatników i masła orzechowego. Wyrównać. Na wierzch wylać polewę z czekolady.
Wstawić do lodówki. Po ok. 1,5 godziny pokroić w kostki lub batoniki. Mi najbardziej smakuje dopiero następnego dnia. Przechowywać w lodówce.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz