czwartek, 27 marca 2014
OWOCOWA FANTAZJA
Deser można podawać na zimno lub gorąco. Smakuje równie dobrze w każdej z tych wersji. Jest łatwy i szybki w przygotowaniu, potrzebujemy niespełna 30 minut.
Składniki:
- opakowanie mrożonych owoców: malin, truskawek, porzeczek, jagód
- 2 łyżki soku pomarańczowego
- 2 łyżki brązowego cukru
- 8 biszkoptów
- opakowanie budyniu (śmietankowy lub jak kto lubi, malinowy)
- 0,5 l. mleka
- małe bezy do dekoracji
Przygotowanie:
Owoce wsyp do rondla, wlej sok pomarańczowy, wsyp cukier i podgrzewaj na wolnym ogniu, żeby je rozmrozić.
Przygotować 4 pucharki do deserów, do każdego naczynia wrzuć po dwa połamane biszkopty. Budyń przygotowuj według tradycyjnego sposobu, z 0,5 litra mleka. Owoce przełóż na biszkopty, na nie wlej porcje budyniu, udekoruj bezami.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz