Szczypta szaleństwa, odrobina tradycji... czyli gotowanie po mojemu!
poniedziałek, 24 lutego 2014
SURÓWKA Z PORA
- biała część pora - sól, pieprz - majonez, jogurt naturalny
Pora opłukać, przekroić wzdłuż, pokroić na mniejsze kawałki. Doprawić solą i pieprzem, dodać majonez i jogurt naturalny. Wymieszać. Odczekać 15 minut zanim podamy na stół.
Jest to jedna z moich ulubionych surówek. Jako dodatek do mielonego, schabowego, kurczaka czy nawet jajek i ziemniaczków. Pasuje do niemal wszystkiego. :)
Bo piękno tkwi w prostocie :D Już wiem jaki będę jutro mieć dodatek do obiadu :) Tylko bez majonezu :P
OdpowiedzUsuńJest to jedna z moich ulubionych surówek. Jako dodatek do mielonego, schabowego, kurczaka czy nawet jajek i ziemniaczków. Pasuje do niemal wszystkiego. :)
Usuń