piątek, 7 lutego 2014
NALEŚNIKI Z SEREM
Naleśniki pochodzą z przepisu Ewy Wachowicz. Są miękkie, puszyste, smaczne i zawsze wychodzą.
Masę serową do naleśników wykonuję według przepisu mojej siostry, u której pierwszy raz ją jadłam i bardzo mi posmakowała.
Składniki na 4 porcje:
- 2 szkl. mąki pszennej
- 1 szkl. mleka
- 1 szkl. wody mineralnej gazowanej
- 4 jajka
- 2 łyżki cukru
- szczypta soli
- olej do smażenia
Mąkę miksujemy z mlekiem i jajkami, dodajemy cukier i szczyptę soli. Na końcu dodajemy wodę.
Ponownie miksujemy aż uzyskamy jednolitą masę. Ciasto odstawić na pół godziny.
Patelnie wysmarować olejem, rozgrzać. Naleśniki smażyć z każdej strony.
Ser:
- biały twarożek (korzystam z twarożku w wiadereczku)
- łyżka cukru pudru
- łyżka proszku budyniowego
- śmietana
Twarożek połączyć z cukrem pudrem i budyniem. Jeśli masa będzie zbyt gęsta można dodać śmietany.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz