wtorek, 14 stycznia 2014

CZEKOLADOWE BATONIKI 'CRACKLES'





Składniki:

15 g. masła 
150 g. mlecznej czekolady
75 g. płatków ryżowych Krispies
25 g. białej czekolady
według upodobania można też dodać rodzynki lub suszone owoce

Blaszkę 20 cm wysmarować masłem. Mleczną czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, cały czas mieszając. Dodać masło. Wymieszać wszystko. Dodać płatki ryżowe, rodzynki lub suszone owoce. Wszystko wymieszać dokładnie szpatułką. 
Wyłożyć na blaszkę, dokładnie wyrównać. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać dekoracyjnie. 
Blaszkę odłożyć do lodówki na ok. 40 minut. Kroić w batoniki lub kostki, według własnego uznania. Przechowywać w lodówce.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz