sobota, 19 listopada 2016
Pasta z awokado
Awokado to cenny owoc, który należy jeść jak najczęściej. Już wkrótce na blogu więcej o awokado, dlaczego jest takie zdrowie, z czym i jak je jeść oraz jak wykorzystać pestkę.
A poniżej przepis na szybką i smaczną pastę z awokado.
- 1 dojrzałe awokado
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 3 łyżki dowolnego serka śmietankowego. Ja tym razem użyłam z dodatkiem suszonych pomidorów
- sól i pieprz do smaku
Awokado umyć, a następnie ostrym nożem przekroić na pół, wokół pestki. Rozpołowić. Wydrążyć miąższ łyżeczką, skórkę wyrzucić.
Miąższ przełożyć do miseczki, skropić sokiem z cytryny, rozdrobnić ręcznym blenderem. Następnie dodać serek, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać.
Najlepiej smakuje podane na pieczywie razowym.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz