niedziela, 19 stycznia 2014

WĄTRÓBKA Z JABŁKIEM I CEBULKĄ







60 dag wątróbki wieprzowej
2 cebule
3 kwaskowe jabłka
olej do smażenia
bułka tarta lub mąka do obtoczenia
sól

Jabłka obrać, przekroić na ćwiartki, a następnie pokroić w plasterki. Na rozgrzany olej włożyć jabłka, chwilę smażyć. Zdjąć z patelni. Cebule obrać, pokroić na połówki, a następnie w plasterki. Zeszklić, odłożyć. 
Wątróbkę umyć, pokroić na mniejsze plasterki. Nie solić, obtoczyć w bułce tartej lub mące. Smażyć z każdej strony przez 3 minuty. W środku powinna być różowa. Tuż przed końcem smażenia dodać jabłka i cebulę. Wymieszać, podgrzać, posolić. 
Podawać z puree z ziemniaków. 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz