czwartek, 30 stycznia 2014

BATONIKI Z MASŁA ORZECHOWEGO



Kolejna dawka czegoś mega słodkiego i mega smacznego. Na specjalne życzenie mojej córeczki :)


Składniki:

225 g. masła
250 g. krakersów lub herbatników
450 g. cukru
225 g. masła orzechowego
300 g. gorzkiej czekolady
+ 4 łyżki masła orzechowego

Herbatniki  lub krakersy mocno pokruszyć i wymieszać razem z masłem, cukrem i masłem orzechowym. 
W drugiej misce, w kąpieli wodnej,  rozpuścić gorzką czekoladę razem z czterema łyżkami masła orzechowego. 
Na blaszkę rozłożyć masę z herbatników i masła orzechowego. Wyrównać. Na wierzch wylać polewę z czekolady. 
Wstawić do lodówki. Po ok. 1,5 godziny pokroić w kostki lub batoniki. Mi najbardziej smakuje dopiero następnego dnia. Przechowywać w lodówce. 

 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz